Je schotel onderhouden: Best belangrijk!

De totaaloplossing voor al uw elektrotechnische werkzaamheden

Je schotel onderhouden: Best belangrijk!

De schotel waarmee je het signaal voor satelliet-tv ontvangt: je kijkt er waarschijnlijk niet elke dag naar om. Dat is natuurlijk helemaal niet erg, want de schotels van Eurolektro zijn sterk en hebben weinig onderhoud nodig.

Als de schotel niet goed uitgericht staat, kan dit de beeldkwaliteit van je televisie beïnvloeden. Daar zit je waarschijnlijk niet op te wachten!

1.    Is de satelliet-tv nog goed uitgericht?

Het kan zo zijn dat het ontvangst van het satellietsignaal na verloop van tijd verslechtert. Een mogelijk oorzaak is dat je schotel of ontvangstkop (LNB) dan niet meer goed staat uitgericht.

2.    Coaxkabel vervangen

Het kan zijn dat de coaxkabel of coaxkabels het probleem veroorzaken. Dit zijn de kabels die de schotel met de ontvanger verbinden. Zeker een goedkope coaxkabel kan na een tijd gebreken vertonen. Hierdoor wordt de signaalsterkte mogelijk beïnvloed. Een nieuwe kabel zorgt er dan voor dat de beeldkwaliteit weer optimaal is.

3.    Ontvangstkop (LNB) opnieuw afstellen

Niet alleen je schotelantenne dient goed uitgericht te staan, ook je LNB dient in de juiste stand te staan. De juiste stand is niet kaarsrecht, maar enigszins schuin. Hoe schuin je de LNB dient af te stellen is afhankelijk van de geografische locatie waar je de schotel en de LNB gebruikt.

Last van slecht ontvangst of beeldkwaliteit?

Neem in dat geval contact met ons op.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux